Bakayoko over interesse van topclubs: "De verleiding kan groot zijn.."

Johan Bakayoko staat op het lijstje van een aantal europese topclubs, waaronder het Italiaanse Napoli en het Franse Paris Saint-Germain. De Belgische vleugelaanvaller lijkt ook onder leiding van trainer Peter Bosz over een basisplaats te beschikken en gaat voor zijn kans in Eindhoven.

Gedurende vorig seizoen kwam er zelfs een bod uit Parijs. PSG had vijftien miljoen euro om de aanvaller in te lijven, maar tegen dat bedrag zei PSV zonder enige twijfel 'nee'. "Teleurgesteld ben ik niet echt. Voor mij is het allemaal vrij simpel: als je talent en kwaliteit hebt en je laat het zien, dan komen de grote clubs vanzelf", aldus Bakayoko in gesprek met Voetbal International.

Uit de mond van de hoofdrolspeler klinken verstandige woorden en hij zag de afwijzing juist als een positief signaal. "De verleiding kan groot zijn als een club als PSG interesse heeft, maar ik focus me op PSV om hier te groeien. Als ik dat met succes doe, dan blijven dat soort clubs je altijd volgen", weet de aanvaller. "En PSV was heel duidelijk: ze wilden me niet laten gaan. Dat beschouw ik als een mooi compliment en ik ben hier ook nog lang niet klaar."

Deze zomer blijft hij sowieso in Eindhoven en is hij niet van plan te vertrekken, maar wél om de gestelde doelen te behalen met zijn ploeggenoten. "Voetballen in de Champions League, dat is het doel voor de komende weken. En natuurlijk de Johan Cruijff Schaal die we willen pakken. Feyenoord is sterk, vorig jaar waren ze heel constant en daardoor ook de terechte kampioen, maar wij hebben iets recht te zetten. Daarna moeten we ook een sterke start in de competitie maken. Gewoon op alle podia knallen. We moeten met PSV dit seizoen alle prijzen pakken", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers