Justin Kluivert genaturaliseerd tot Marokkaan: “Meer kans op WK-deelname”

Justin Kluivert mag zich officieel een Marokkaan noemen. De buitenspeler van Ajax besloot de Marokkaanse nationaliteit aan te vragen na enkele diepgaande gesprekken met zijn ploeggenoot Hakim Ziyech, die eerder Oranje afwees en voor Marokko koos. Welkom bij de Voetbalflitsen Glazen Bol-voorspellingen, geheel volgens traditie voor het nieuwe jaar ;-)

Kluivert wil graag op het internationale podium schitteren, iets waar hij tot dusver nog weinig kansen voor kreeg. Hij deed een aanvraag in Marokko en de Ajacied werd erkend als ‘exceptioneel talent’. Daarmee werd het proces tot naturalisatie in gang gezet. Tot blijdschap van Kluivert. Tegenover het AD zei hij: “Oranje plaatst zich de komende jaren toch niet voor een eindtoernooi, bij Marokko krijg ik de kans op het hoogste niveau te spelen. Hakim vertelde me hoe enorm hoog het niveau van de nationale ploeg ligt. Bovendien is het met Ajax in Europa voorlopig natuurlijk ook wel klaar Dit is een mooie kans.”

Kluivert is vanaf 1 februari beschikbaar voor de Marokkaanse nationale ploeg. De achttienjarige aanvaller heeft dan nog enkele maanden de tijd om zijn ploeggenoten te leren kennen en zich met Marokko voor te bereiden op het WK in Rusland, dat in juni begint.

Tja, dat zou wat zijn geweest natuurlijk, als dit waar was. In het kader van de voorspellingen voor het nieuwe jaar, lieten we onze fantasie even gaan ;-)

Justin Kluivert, de eerste Kluivert die een hattrick namens Ajax maakte (eind november):

Eerder dit seizoen verkoos ook Feyenoorder Sofyan Amrabat Marokko boven Oranje: