Slot over achterstand op PSV: "KNVB heeft laten weten dat wij twee keer benadeeld zijn"

Feyenoord herstelde zich zondagmiddag in Almelo na de verliespartij op bezoek bij Celtic en zegevierde met
0-4 op het kunstgras tegen promovendus Heracles. Na afloop verschijnt hij op de persconferentie en blikt hij terug op de eerste vijftien wedstrijden en doet daar een opvallende onthulling.

We hebben na twee wedstrijden terugkoppeling gekregen van de KNVB dat we benadeeld zijn", laat de oefenmeester van Feyenoord vallen. Daarmee doelt hij op het verschil met koploper PSV en Slot deelt de competitie op in drie soorten duels; standaardsituaties, het reguliere spel én geluk of pech en arbitrale dwalingen. 

Lovende woorden

Over het bezoek in Almelo was de Feyenoord-trainer zeer tevreden met het spel van zijn ploeg en bovenal de reactie, waar hij in aanloop naar het duel al een beroep op deed. "Qua resultaat hadden we dat zeker nodig, ja! Wat betreft het spel, heb ik heel veel gezien, vergelijkbaar met wat ik de afgelopen weken heb gezien. Gelukkig leidde dat vandaag tot doelpunten. De aanvallen die ik vandaag heb gezien, kan je vergelijken met de aanvallen die we tegen Celtic hebben laten zien. Misschien, mede door de weerstand, zijn we nu wel in staat om het om te zetten in doelpunten."

Javairo Dilrosun begon in Almelo in de basis en hij speelde een goede wedstrijd, waardoor Slot zijn speler complimenteerde na afloop. "Dat het ontzettend knap is dat je zo lang niet speelt, en zo lang in een vrij uitzichtloze situatie hebt gezeten. Dat je dan zo hard blijft werken, en de mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn de trainingen enthousiast hebben gegeven, zodat hij na drie à vier maanden fit genoeg is om vandaag negentig minuten te spelen. Dat is een enorm compliment aan de speler zelf en aan de staf die hem traint", besluit hij.