Dit is het programma voor de KNVB Beker deze week!

De 20e speelronde van de Eredivisie zit erop en dus kan de blik deze midweek op de KNVB Beker. In de achtste finales staan er een aantal mooie partijen op het programma.

Gelijk de eerste pot op de dinsdagavond is een mooi affiche. AZ neemt het thuis op tegen FC Utrecht. De twee teams stonden nog geen twee weken tegenover elkaar en in een waar spektakelstuk eindigde dat duel in 5-5. Later op de avond neemt De Graafschap het in eigen huis op tegen De Treffers uit Groesbeek, dat eerder al Eredivisionisten RKC en SC Cambuur uitschakelde.. NAC krijgt SC Heerenveen op bezoek in een strijd om een plek in de kwartfinales.

Op woensdag gaat PSV proberen revanche te nemen op FC Emmen. Kort na de winterstop verraste de club uit Drenthe de Eindhovenaren door in eigen huis met 1-0 te winnen. Koploper Feyenoord ontvangt NEC en ook Spakenburg tegen Katwijk staat op het programma. Dit betekent dat er in ieder geval één amateurclub in de kwartfinale staat.

Herhaling finale 2011

Donderdagavond krijgen we een herhaling van de bekerfinale uit 2011. Toen wist FC Twente te winnen van Ajax door een doelpunt van Marc Janko in de 117e minuut. Deze teams speelden in 2023 ook tegen elkaar. In de Johan Cruijff ArenA werd het enkele weken geleden 0-0. De laatste wedstrijd in de achtste finale van de KNVB beker is ADO Den Haag-Go Ahead Eagles.