Van Nistelrooij wist 'godzijdank' waar hij instapte: "Anders voel je je in de maling genomen"

PSV zag Cody Gakpo naar Liverpool vertrekken en staat er volgens Marco Timmer, clubwatcher namens Voetbal International, niet rooskleurig voor op financieel gebied. Volgens de journalist heeft Marcel Brands de opdracht om zowel de salarissen als de afschrijvingen op spelers naar beneden te krijgen. PSV-coach Ruud van Nistelrooij geeft tijdens een persconferentie te kennen dat hij 'godzijdank' op de hoogte was van de situatie in Eindhoven: "Ik wist waar ik instapte, want anders wordt je verrast. Dan voel je je in de maling genomen", aldus de oefenmeester van de Eindhovenaren.

Van Nistelrooij werd in de zomer van 2022 aangesteld als opvolger van Roger Schmidt en arriveerde samen met Marcel Brands, die sinds de zomer van 2022 in dienst in als algemeen directeur van PSV. "Ik wist dat ik met iemand in ging stappen die dat aan ging pakken en de club qua financiële zaken op een bepaalde manier ging leiden. Dat gingen we samen aanpakken en dat is nog steeds", aldus Van Nistelrooij over de situatie bij PSV en hoe dit wordt aangepakt. De coach heeft daar alle vertrouwen in.

Kampioen worden lastiger voor PSV?

PSV kan minder hoge transfersommen uitgeven, minder salaris aanbieden aan eventuele versterken en is genoodzaakt om sterspelers, zoals Gakpo, te verkopen. Van Nistelrooij geeft daarbij toe dat deze ontwikkelingen de ambitie om kampioen te worden lastiger maakt: "Op dit moment wel. Maar we zitten nu in het proces om het allemaal beter op orde te krijgen, zodat we de selectie kunnen verbeteren. En daarom moeten we nu nog onze beste speler in de winter verkopen", aldus Van Nistelrooij. Het vertrek van Gakpo is een fikse aderlating voor de Eindhovenaren. De aanvaller was de eerste helft van het seizoen 2022/23 betrokken bij 30 goals voor PSV. Het is nog onduidelijk wie de vervanger zal worden van de naar Liverpool vertrokken Eindhovenaar.