Schreuder niet mee met Zwolle de Eredivisie in

PEC Zwolle heeft afscheid genomen van hoofdtrainer Dick Schreuder. Hij staat op het punt om te tekenen bij een Spaanse tweede divisionist. Welke club dat precies moet zijn, is nog onbekend.

Schreuder stapte in november 2021 in bij Zwolle en nam toen het stokje over van Art Langeler. Ondanks dat hij toen laatste werd met de ploeg, kreeg hij het vertrouwen van de club om afgelopen seizoen voor een terugkeer naar de Eredivisie te zorgen. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Vanaf dag één was PEC Zwolle, samen met Heracles Almelo, de voornaamste kandidaat voor de titel en de promotie. Uiteindelijk lukte dit met een tweede plaats.

Zwolle moet nu in alle haast opzoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Het seizoen zal over iets meer dan een maand gaan beginnen en het vertrek van Schreuder is vrij plotseling. Maandag kreeg hij nog de Rinus Michels Award voor de beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie afgelopen seizoen.

Uitleg

Op de site van de Blauwvingers legt Schreuder zijn keuze uit: "Ik heb veel clubs afgezegd, omdat ik niet wilde stoppen met waar we hier mee bezig waren. Voor de kans die me nu is aangeboden wil ik echter gaan. Een goed moment om te vertrekken is er nooit, maar ik wil mijn opvolger ook de kans geven vanaf de voorbereiding met dit team aan de slag te gaan. Daarom verlaat ik PEC Zwolle nu voor een nieuw project elders."