Nieuwe bondscoach, nieuwe kansen? Potentiële Oranje-debutanten onder Koeman

Over een maand begint er een nieuw Oranje-tijdperk onder leiding van bondscoach Ronald Koeman. In zijn tweede periode als eindverantwoordelijke bij het Nederlands elftal wil de ervaren oefenmeester het anders gaan doen dan zijn voorganger Louis van Gaal. Dat er een nieuw systeem komt, staat vast. Maar komen er ook andere spelers in aanmerking voor een plekje in de selectie?

Tijdens het nu lopende seizoen hebben zich in dat kader in ieder geval verschillende kandidaten aangediend. Zowel op eigen als vreemde bodem. In Frankrijk vormen Branco van den Bomen, Stijn Spierings en Thijs Dallinga een Nederlandse tridente bij Toulouse. Twee van hen haalde het elftal van de kanshebbers op een debuut onder Koeman. In Duitsland hebben Micky van de Ven en Jeremy Frimpong zich opgeworpen. 

En dat terwijl Sven Botman er in Engeland voor heeft gezorgd dat de nieuwe bondscoach eigenlijk niet meer om hem heen kan. Ondertussen zou de in België keepende Bart Verbruggen de keepersdiscussie maar al te graag nieuw leven inblazen. Om nog maar te zwijgen over de kanshebbers in de eigen Eredivisie, want die zijn er ook genoeg. Voetbalflitsen heeft alle namen meegenomen en een elftal samengesteld!

Nieuwe bondscoach, nieuwe kansen?

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers