Pasveer over Beşiktaş-thuis: "Ontwikkeling stilgelegen door stakingen"

Ajax treft Beşiktaş JK in de openingsronde van de UEFA Europa League. Voorafgaand aan het duel spreekt Remko Pasveer zich uit over de progressie van Ajax en de kansen die zij hebben in eigen huis tegen de Turkse opponent. 

Afgelopen maandag was de Ajax-doelman te gast bij het programma Rondo, hier werd met name het duel tegen Go Ahead Eagles besproken. Het was voor de Amsterdammers de tweede wedstrijd in drie wedstrijden, nadat zij daarvoor enkele weken slachtoffer waren van politiestakingen en zodoende dus het afgelasten van wedstrijden. Pasveer ziet dat dit ook effect heeft op de ontwikkeling van de spelersgroep. 

Pasveer over de progressie van Ajax dit seizoen

Pasveer geeft helderheid over de ontwikkelingen bij Ajax dit seizoen, in gesprek met Noa Vahle bij Ziggo Sport: ''We zijn inmiddels stukken verder. Al heeft de ontwikkeling voor ons natuurlijk ook stilgelegen door de stakingen. Tuurlijk had afgelopen weekend (remise tegen Go Ahead Eagles) wel een nasleep. Je baalt omdat het onnodig is, zeker voor een ploeg als ons. Maar het voordeel van een druk programma is dat de volgende tegenstander alweer voor de deur staat en dit is weer een heel ander type tegenstander.''

Ajax-goalie noemt sleutel tot succes voor treffen met Beşiktaş JK

Nadat de doelman de vraag kreeg wat de doorslag geeft tegen Beşiktaş JK, antwoordt hij resoluut. ''We moeten compact zijn. Verdedigend goed staan, want zij zijn erg snel in de omschakeling en hebben veel individuele kwaliteiten. Daarin moeten wij scherp zijn. We hebben volgens mij genoeg snelheid en kwaliteit voorin om wat te bereiken vanavond.'' Ajax heeft deze zomer een drukke transferperiode gehad. Benieuwd hoe de ploeg zich verhoudt tot de nummer drie van Turkije? Hier lees je alles over de waarde van Ajax en Beşiktaş JK.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers