'Oud-Feyenoorder Amrabat op weg naar Engelse topclub'

Het Algemeen Dagblad meldt dat Sofyan Amrabat, oud-Feyenoord en FC Utrecht, hard op weg is naar Liverpool. De Marokkaanse middenvelder stond eerder op de radar bij Manchester United en kon na een geweldig WK tekenen bij FC Barcelona. Nu staat hij dan toch voor een stap naar de Europese top.

Bronnen rondom Liverpool melden dat de club de deal de komende dagen wil afronden. Liverpool liep met Moisés Caicedo en Romeo Lavia twee middenvelders mis aan Chelsea en pakt nu door met Amrabat. 'The Reds' zouden momenteel met Fiorentina in gesprek zijn over de transfer.

Amrabat speelde in Nederland voor FC Utrecht en Feyenoord. In Rotterdam werd hij nooit onomstreden, dus hij vertrok naar Club Brugge. Hellas Verona huurde hem van de Belgische topclub en nam hem één jaar later over. In januari 2020 kocht Fiorentina hem voor iets minder dan twintig miljoen euro over van de competitiegenoot. Hoeveel Amrabat nu gaat opleveren is niet bekend. Fiorentina accepteerde eerder een bod op de verdedigende middenvelder van zo'n 35 miljoen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers