Mislintat accepteert Timber-transfer: 'Arteta is weg van hem, 45 tot 50 miljoen op komst'

Jurriën Timber zal een dezer dagen officieel overstappen naar Arsenal. De Londenaren hebben al een mondeling akkoord met de centrale verdediger van Ajax en komen ook steeds dichterbij de vraagprijs van de Amsterdammers. Zo melden onder andere Fabrizio Romano en het AD.

45 tot 50 miljoen

Op maandag werd duidelijk dat de sterkhouder van Ajax zich op kan maken voor een vertrek naar de nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen. Ajax stelde vorig jaar een vraagprijs van 45 tot 50 miljoen vast en volgens het Algemeen Dagblad komen Arsenal en de Amsterdammers richting een akkoord. Timber tekende vorig jaar bij in Amsterdam, maar sprak met Huntelaar en Hamstra af dat hij de volgende zomer mocht vertrekken bij een goede club en prijs. Mislintat lijkt deze afspraak te respecteren nu een akkoord tussen beide clubs er bijna is. Daarnaast moet Ajax zelf ook nog geld in het laadje brengen, wil het de selectie kunnen aansterken deze zomer.

Perfecte speler voor Arteta

Het AD weet ook dat Arteta's assistent, Albert Stuivenberg, de manager heeft kunnen overtuigen van Timber. De trainer van de Londenaren wil komend seizoen met een rechterverdediger spelen die naar het middenveld door kan schuiven. Timber past in dat profiel volgens Stuivenberg, waardoor Arteta 'helemaal weg' zou zijn van de Nederlander.

Feyenoord-doelman vertrekt