Complete chaos bij Ajax: leegloop houdt aan en prominenten komen in opstand

Het is zowel op het veld als in de bestuurskamers alarmfase één bij Ajax. In Amsterdam zijn verschillende prominenten, waaronder mister Ajax Sjaak Swart, in opstand gekomen tegen het plan om de Raad van Commissarissen te belonen en daarnaast vertrekt Gerald Vanenburg ook uit Amsterdam. Dit meldt De Telegraaf.

Ajax verloor afgelopen zondag het belangrijke duel in Eindhoven tegen PSV (3-0) en naast de sportieve crisis rommelt het ook op bestuurlijk niveau in Amsterdam. De Telegraaf meldt dat diverse prominenten van de Amsterdamse club een brief aan de bestuursraad hebben gestuurd waarin zijn twee voorstellen opperen om over te stemmen. De prominenten, waaronder Swart, voormalig perschef David Endt, oud-directeur Arie van Eijden en oud-speler Keje Molenaar, willen dat er mensen met een duidelijke voetbalachtergrond bij Ajax worden aangetrokken voor de opengevallen posities. Daarnaast willen de prominenten dat er wordt afgezien van de voorgestelde vergoeding van 50.000 euro voor de leden van de RvC, wat 'een doorn in het oog' van de prominenten zou zijn. Het voorstel is om een vaste vergoeding af te spreken die aangevuld kan worden met extra vergoedingen bij goede prestaties.

Leegloop Ajax houdt aan: ook Vanenburg vertrekt uit Amsterdam

In Amsterdam blijft het niet bij de opstand van de Ajax-prominenten en de matige resultaten van de ploeg. Gerald Vanenburg heeft in gesprek met De Telegraaf aangegeven te vertrekken bij Ajax. De 59-jarige oud-international legt zijn taken als techniektrainer neer, waarbij hij aangeeft dat hij van mening is dat de Amsterdammers 'de verkeerde weg zijn ingeslagen'. Eerder werd al bekend dat hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali en hoofdschout Henk Veldmate zouden vertrekken.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers