Mislintat over aankoopbeleid Ajax: "Je moet moedig zijn"

Sven Mislintat heeft voorafgaand aan de return tegen Ludogorets gereageerd op de kritiek op Ajax. Rondom het aankoopbeleid van de Amsterdammers staan veel vraagtekens en de Duitser licht toe waarom de club bepaalde keuzes wél en niet maakt.

De teller staat inmiddels op elf aanwinsten en de transferwindow sluit vrijdagavond om 23:59 uur voor Nederlandse ploegen. Zaakwaarnemer Nathan van Kooperen twitterde eerder deze week dat Ajax geen opleidingsclub meer was, maar een koopclub. "Kijk, het probleem is dat Ajax ook spelers moet verkopen. We hebben voor 160 of 170 miljoen euro verkocht. Dan moet je ook spelers kopen, anders staat er niemand meer op het veld", pareert de Duitser de aanval.

"Het moet de juiste balans zijn tussen spelers uit de eigen opleiding, zoals Jorrel Hato, Silvano Vos en Ammouricho van Axel Dongen, en spelers van buitenaf. Die discussie voeren we intern ook", vervolgt Mislintat. Maurice Steijn wilde graag Nederlandse spelers, maar er kwam er slechts één. Daarnaast werden er ook veel spelers van het tweede niveau van een land gehaald. "Mijn specialiteit is het herkennen van spelers op basis van kwaliteit, niet op basis van de competitie waarin ze spelen."

Tot slot neemt hij de analisten mee naar een transfer die hij voltooide in zijn tijd bij Borussia Dortmund. Destijds haalde hij Shinji Kagawa naar de Bundesliga-club. "Je moet moedig zijn, dan kun je overal talenten met kwaliteiten. In mijn carrière heb ik veel spelers gehaald van kleinere competities en lagere niveaus en die hebben echt gepresteerd."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers