Feyenoord blijft koploper: #FEYVOL 2-1

Inmiddels is de wedstrijd Feyenoord - FC Volendam afgelopen. Met een benauwde 2-1 in De Kuip stelden de Rotterdammers de drie punten veilig in aanloop naar een belangrijke week.

Feyenoord wint met hakken over de sloot: 2-1

Na een verrassend vroege goal van FC Volendam keek Feyenoord tegen een achterstand aan. In de rust was het dan ook leedvermaak troef voor Feyenoord.

Na rust greep Arne Slot in en wisselde bij het begin van de tweede helft drie keer. Dit had bijna direct resultaat, want Feyenoord kwam op 1-1. Een wissel en zo'n 10 minuten verder kwam via een onfortuinlijke Volendammer de 2-1 op het bord. Deze videogoals zie je hier.

Daarna probeerde Feyenoord de wedstrijd uit te spelen. Een snoeiharde Volendamse overtreding leverde in blessuretijd nog een rode kaart op voor FC Volendam-verdediger Xavier Mibuyamba, maar dat bracht geen verandering in de eindstand.

Feyenoord begint als koploper aan belangrijke week

Daarmee heeft Feyenoord 3 punten voorsprong op nummer 2 Ajax. Die zijn hard nodig, want op 19 maart staat de klassieker Ajax-Feyenoord op het programma. Om 14.30 trappen beide ploegen op.

Vóór het zover is speelt Feyenoord ook nog de returnwedstrijd in de Europa League. Op donderdag 16 maart vanaf 18.45 uur trapt men in de kuip af voor een plek in de kwartfinale.

Al met al kan Feyenoord dus met een goed gevoel deze belangrijke week beginnen.

Feyenoord-doelman vertrekt