'Ajax brengt miljoenenbod uit op 21-jarige spits'

Sven Mislintat en Maurice Steijn zijn druk bezig met het vormen van een definitieve selectie voor komend seizoen en moeten daarbij ook alle zeilen bijzetten om spelers te behouden. De deal met Borussia Dortmund, dat serieuze interesse had in Edson Álvarez, klapte al en nu zijn er nieuwe kapers op de kust.

Volgens het Braziliaanse Bolavip hebben de Amsterdammers een bod van negen miljoen euro uitgebracht op Juan Santos. Hij is een spits in dienst van São Paulo FC en maakte vorig seizoen twee doelpunten in dertien wedstrijden. Er is echter meer Europese interesse, want ook Sporting Lissabon en een club uit Spanje zouden zich willen mengen in het transfergeweld.

All About Ajax kwam ook met het nieuws dat het Engelse West Ham United gesprekken heeft opgestart met de Mexicaanse Álvarez. De middenvelder is weer beschikbaar voor andere clubs, omdat een deal met de Duitsers klapte door een verschil in inzicht rondom de transfersom. Daarbij is Borussia Dortmund echter niet volledig afgehaakt, maar er is geen sprake meer van een eenvoudige deal.

Ook interessant