Verlies tegen AZ betekent slechtste seizoensstart ooit voor Ajax

Ajax heeft zondagmiddag met 1-2 verloren van AZ. De Amsterdammers blijven daardoor steken op vijf punten na zes wedstrijden. Nog nooit begon de club uit de hoofdstad zo slecht aan een Eredivisieseizoen.

Een nieuw dieptepunt dus voor Ajax, dat in een grote crisis verkeert. Van de zes gespeelde duels tot nu toe dit seizoen werd er maar eentje gewonnen. Heracles werd toen met 4-1 aan de kant gezet. Verder speelden de Amsterdammers gelijk tegen Excelsior en Fortuna. Feyenoord, FC Twente en AZ waren te sterk voor de ploeg van Maurice Steijn. Wel heeft Ajax nog een wedstrijd met RKC achter de hand. Deze werd wegens de blessure van doelman Etienne Vaessen gestaakt. Op dat moment stond Ajax met 2-3 voor en waren er nog zo'n zes minuten te spelen. Wanneer in Waalwijk drie punten worden gepakt gaat Ajax van plek zestien naar plaats elf op de ranglijst.

In het seizoen 1964/65 moest Ajax lang spelen tegen degradatie, maar zelfs toen begon de club uit Amsterdam beter aan de competitie dan nu. Toen hadden ze zeven punten staan na zes duels. Ook in 1988/89 was dat het geval. Tevens eindigde Ajax deze seizoenen met een andere trainer dan waarmee ze begonnen.

Ook interessant