De vijf grootste zeges van Ajax op Feyenoord

Zodra Ajax en Feyenoord tegenover elkaar staan, is er altijd spektakel. In de historie van De Klassieker trok Ajax meerder keren aan het langste eind en dat met grote cijfers. Dit zijn de grootste overwinningen van Ajax op Feyenoord.

1983: Ajax - Feyenoord 8-2

De grootste overwinning boekte Ajax op 18 september 1983. In het Olympisch Stadion werd het maar liefst 8-2. Marco van Basten scoorde die wedstrijd een hattrick. Bij rust stond het overigens 3-2.

(Tekst gaat verder onder de video)

1933: Ajax - Feyenoord 7-1

We gaan 88 jaar terug in de tijd. In 1933 won Ajax met 7-1 van Feyenoord. Dat was toen nog in het Houten Stadion in Amsterdam. Piet Oudendijk scoorde die wedstrijd vier keer. 

1975: Ajax - Feyenoord 6-0

In 1975 won Ajax met 6-0 van de Rotterdammers, dankzij een ontketende Ruud Geels. De Ajacied scoorde die wedstrijd liefst vijf keer. Na een uur voetballen stond het overigens slechts 1-0 voor Ajax, maar in de laatste dertig minuten vonden de Amsterdammers nog vijf keer het net. 

1999: Ajax - Feyenoord 6-0

De meest recente monsterscore van Ajax tegen Feyenoord is die uit 1999. In de Amsterdam ArenA wonnen de Amsterdammers met 6-0. Bij rust was het 1-0, dankzij een doelpunt van Jesper Gronkjaer. Na twee doelpunten van Jari Litmanen en treffers van Wamberto, Gerald Sibon en Shota Arveladze liep de score op naar 6-0.

1995: Feyenoord - Ajax 0-5

De editie van komende zondag lijkt ergens nog het meest op die van 1995. Ajax was al voor het duel in De Kuip tegen Feyenoord kampioen en trad in Rotterdam aan met een B-team. Dat maakte overigens weinig uit, want er werd met liefst 0-5 gewonnen. Ajax-fans zullen hopen op een herhaling komende zondag. Nwankwo Kanu scoorde dat duel twee keer. Verder wisten ook Marc Overmars, Edgard Davids en Peter van Vossen het net te vinden. In De Kuip boekte Ajax drie keer een 0-5 zege. Dat is de grootste overwinning van de Amsterdammers in De Kuip. De laatste keer dat dat lukte was in 1999.

Spelers die van Ajax naar Feyenoord gingen

Een aantal spelers maakte de gewaagde overstap van Ajax naar Feyenoord, maar ook andersom.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax’

Feyenoord en Ajax op Rapport: Hoogste cijfer voor Maarten Stekelenburg

Van Hanegem kraakt Feyenoord: "Dan heeft niemand er meer vertrouwen in"

Einde seizoen voor Pratto

Ten Hag tevreden over spel Ajax: "We hebben de hele wedstrijd gedomineerd"

VIDEOGOAL: Feyenoord - Ajax 0-2 (ed. Ridgeciano Haps)

Feyenoord-fans snappen niks meer van wisselbeleid Advocaat: 'Pak je spullen maar'

Twitter barst los na gemiste penalty Fer: 'Waarom neemt hij hem?!'

VIDEOGOAL: Feyenoord - Ajax 0-1 (ed. Marcos Senesi)

Opstelling Feyenoord voor de Klassieker tegen Ajax #FEYAJA

Opstelling Ajax vs. Feyenoord: Ten Hag voert één wijziging door

Feyenoord-doelman vertrekt