Kristian Hlynsson: alles over de middenvelder van Ajax

Kristian Hlynsson timmert hard aan de weg bij Ajax. Maar wie is deze middenvelder, heeft hij een relatie en waar komt hij vandaan?

Dit wil je weten over zijn privéleven!

Voordat de carrière van de Ajacied in beeld wordt gebracht, komt zijn privéleven eerst aan bod. Waar komt de middenvelder vandaan en heeft hij een relatie?

Waar en wanneer is hij geboren?

Kristian Nökkvi Hlynsson is geboren op 23 januari 2004 in Odense, Denemarken. Daarnaast beschikt hij ook over roots in IJsland.

Heeft hij een vriendin?

De IJslander heeft al enige tijd een relatie met de beeldschone Hildur Björk Búadóttir, zo valt te zien via sociale media.

Is hij actief op sociale media?

Hlynsson is actief op Instagram onder de gebruikersnaam @kristianhlynsson. Op zijn sociale media plaatst de middenvelder vaak foto's van zijn momenten in het voetbal, maar ook enkele dingen uit zijn privéleven.

Hoe verloopt zijn spelerscarrière?

Speler van Ajax word je natuurlijk niet zomaar. Daarom een overzicht van hoe de carrière van de middenvelder verloopt.

Op welke positie speelt Kristian Hlynsson?

Hij speelt als middenvelder en kan zowel centraal als aanvallend uit de voeten en speelt soms ook als rechtsbuiten. De Ajacied is 1,79 meter lang en rechtsbenig. In het seizoen 2024/25 speelt hij bij Ajax met rugnummer 38.

Voor welke clubs heeft hij gespeeld?

De middenvelder doorliep de jeugdopleidingen van Þór Akureyri en Breiðablik Kópavogur in IJsland en speelde ook enige tijd in die van Norwich City. Zijn profcarrière bracht hem bij de volgende clubs:

  • Ajax (2020-heden)

In de winter van 2020 haalde Ajax de talentvolle Scandinaviër naar Amsterdam.

Wanneer maakte de middenvelder zijn profdebuut?

Hij maakte zijn profdebuut op 28 september 2019 voor Breiðablik Kópavogur. Nadat hij in februari 2020 naar Ajax was overgestapt, debuteerde hij voor Jong Ajax op 7 december 2020.

Welke prijzen heeft hij al gewonnen?

In zijn nog altijd prille profcarrière wist Hlynsson nog geen enkele prijs weten te pakken.

In een speciaal video-item van Ajax stelde de middenvelder zich voor aan zijn fans.

Heeft hij een interlandcarrière?

Het spelen bij Ajax gaat hem steeds beter af, maar speelde de middenvelder ook al eens een interland? Een duik in zijn interlandcarrière!

Wanneer maakte hij zijn interlanddebuut?

Ondanks dat hij in Denemarken is geboren, komt de middenvelder uit voor IJsland. Hlynsson maakte zijn interlanddebuut op 16 november 2023 in de uitwedstrijd tegen Slowakije, die met 4-2 werd verloren.

Wat voor een marktwaarde en contract?

Een van de belangrijkste aspecten van het moderne voetbal zijn de marktwaardes en contracten van spelers. Zo zit dat bij deze middenvelder.

Wat is de marktwaarde van Kristian Hlynsson?

De Ajacied wordt in maart 2024 geschat op een marktwaarde van 7 miljoen euro, zijn hoogste waarde ooit.

Hoe zit zijn contract in elkaar?

In januari 2022, tekende de IJslander nog en nieuw contract tot medio 2026 bij Ajax. In de jeugd kreeg hij eens een bizarre rode kaart.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers