Het EK op de NOS: wie verzorgen dit jaar het commentaar op tv?

Komende zomer is het EK 2024 live te volgen via de NOS. Dit jaar is er een nieuwe stem te horen onder de wedstrijden van het Nederlands Elftal. Voetbalflitsen neemt de commentatoren voor Oranje door.

Commentators tijdens het EK

Tijdens het EK speelt Oranje tijdens de groepsfase tegen Oostenrijk, Frankrijk en Polen. Tegen de laatstgenoemde tegenstander zal Arman Avsaroglu zijn debuut maken op een groot toernooi, zo weet NU.nl te melden. Daarnaast krijgen ook de ervaren commentatoren Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter minimaal één wedstrijd van Oranje op het EK. Het duo wisselde de afgelopen jaren het commentaar af met Frank Snoek, die in de zomer van 2022 stopte.

Elshoff was tijdens het WK 2022 in Qatar nog de vaste commentator van Oranje, maar moet komende zomer de wedstrijden van Nederland dus delen met collega’s Grueter en Avsaroglu. Laatstgenoemde zal ook al de leiding hebben tijdens de oefenwedstrijden van Oranje tegen Canada en Polen. Tijdens het EK verzorgt Avsaroglu het commentaar tegen Polen, voor Gruter wacht Frankrijk en tegen Oostenrijk is de stem van Elshoff te horen.

Jeroen Stekelenburg en Ronald Koeman
Jeroen Stekelenburg van de NOS en bondscoach Ronald Koeman

Analisten NOS rond het EK

Recent maakte de NOS ook al bekend welke analisten te zien zijn tijdens het EK. Zo zijn de vaste gezichten van Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart te zien. Naast het drietal zullen ook Dean Gorré, Siem de Jong en Marco van Basten te zien zijn.

Feyenoord-doelman vertrekt