Wie is Xavi Simons, aanvaller van het Nederlands elftal?

Xavi Simons heeft zijn doorbraak in het Nederlands elftal te pakken. Wie is deze aanvaller, waar speelt hij en wat is hij waard?

Wie is Xavi Simons?

Xavi Simons is speler van Paris Saint-Germain en speelt op huurbasis bij RB Leipzig. De aanvaller staat al sinds jaar en dag bekend als een groot voetbaltalent. 

Waar en wanneer is Xavi Simons geboren?

Op 13 april 2003 wordt Xavi Simons in Amsterdam geboren. Simons verhuist al op jonge leeftijd naar Rojales, een gemeente in de Spaanse provincie Alicante.

Wie is de vader van Xavi Simons?

Met een bekende voetballer als vader, kan het niet anders dat Xavi ook een carrière als voetballer aangaat. Regilio Simons komt als voetballer uit Fortuna Sittard, NAC Breda, Willem II en ADO Den Haag uit. a het beëindigen van zijn actieve carrière werd Simons trainer voor Türkiyemspor, waarvoor hij eerder ook voetbalde. Hierna was hij hoofdtrainer van diverse Nederlandse amateurclubs. Simons is sinds 2010 in het bezit van het diploma UEFA Pro, dat gelijkwaardig is aan de opleiding Coach Betaald Voetbal in Nederland. In het seizoen 2023/24 is hij trainer van FC Volendam.

Wat is de afkomst van Xavi Simons?

Geboren in Amsterdam, opgegroeid in Spanje en Surinaamse roots door zijn ouders: Xavi Simons heeft diverse nationaliteiten en kiest voor een interlandcarrière bij Nederland.

Is Xavi Simons Spaans?

Simons woonde al sinds zijn derde in Spanje en spreekt vloeiend Spaans en dus bestaat de vrees dat de middenvelder over een aantal jaren voor de Spaanse nationale ploeg gaat spelen en niet voor het Nederland elftal. Toch lijkt dat niet te gaan gebeuren. In mei 2017 maakt de toen veertienjarige middenvelder zijn debuut voor Oranje Onder-14.

Waar speelt Xavi Simons?

Na een succesvolle periode bij PSV, keert Simons in 2023 weer terug bij Paris Saint-Germain. In het seizoen 2023/24 speelt Simons op huurbasis bij RB Leipzig. Simons speelt tussen 2010 en 2019 jarenlang in de jeugd van FC Barcelona, maar tot een debuut komt het nooit. 

FC Barcelona

Simons groeide in de jeugd van Barcelona uit tot een sensatie, won diverse keren de Ballon d'Or voor de beste jeugdspeler en ondertekende een contract met Nike. Simons verscheen vaker wel dan niet in de wekelijkse top vijf van de mooiste doelpunten uit de jeugd van Barcelona. De aandacht in en rondom Barcelona voor de jeugdspeler met de opvallende blonde krullen groeide uit tot ongekende hoogte: op straat, rondom wedstrijden en vooral op sociale media. 

Wat is de marktwaarde van Xavi Simons?

Bij PSG staat Simons nog tot medio 2027 onder contract. Zijn laatste marktwaarde wordt in maart 2024 geschat op 80 miljoen euro.

Xavi Simons in het Nederlands Elftal

Hoe presteert Xavi Simons in het Nederlands elftal?

Wanneer maakte Xavi Simons zijn debuut voor Nederland?

Op 3 december 2022 maakt Simons onder Louis van Gaal zijn debuut. Op het WK 2022 mag Simons tegen de Verenigde Staten (3-1) zeven minuten voor tijd invallen. Op 10 juni 2024 volgt tegen IJsland (4-0) zijn eerste doelpunt in Oranje.

Privéleven van Xavi Simons

Het leven buiten het voetbalveld is immers niet zo belangrijk als dat erop.

Heeft Xavi Simons een vriendin?

Momenteel is niet bekend of Xavi Simons een relatie heeft. De aanvaller lijkt daardoor nog geen vriendin te hebben.

Waar woont Xavi Simons?

In mei 2023 gaan de geruchten rond dat Xavi Simons een miljoenenvilla heeft gekocht in het Brabantse Someren koopt. Later blijkt dat dit niet waar is. Wel heeft Simons eerder naar verluidt een villa in Lieshout op de kop heeft getikt. 

Feyenoord-doelman vertrekt