Team van de week: Twente en AZ leveren bijna compleet elftal, ook Feyenoord is vertegenwoordigd

De 32e speelronde van het Eredivisieseizoen 2022/23 gaat de boeken in als het kampioensweekend van Feyenoord. De Rotterdamse club pakte de zestiende landstitel uit de geschiedenis na een 3-0 overwinning op Go Ahead Eagles. Ook FC Twente en AZ speelden hun tegenstanders van de mat. Dit is het Team van de Week van speelronde 32 van de Eredivisie!

FC Twente versloeg vrijdagavond NEC met 4-0. Vooral Vaclav Cerny had het op zijn heupen. De Tsjechische rechtsbuiten scoorde en gaf twee assists (waarvan de bal op Virgril Misidjan van ongekende schoonheid was). Verder speelden ook Lars Unnerstall, Gijs Smal en Misidjan een erg sterke wedstrijd en verdienen zij daarmee een plek in dit elftal.

Dat kan ook gezegd worden van AZ. In de rust stond de club uit Alkmaar al met 5-0 voor tegen FC Emmen. Het werd uiteindelijk 5-1. Sam Beukema, Jordy Clasie en Sven Mijnans scoorden allemaal. Xavier Mbuyamba (FC Volendam) en Bartosz Bialek (Vitesse) deden dat ook, twee keer zelfs. 

Tot slot hebben we natuurlijk Feyenoord. De club uit Rotterdam won van Go Ahead en pakte daardoor de landstitel. Mats Wieffer speelde, zoals gewoonlijk, zou je bijna zeggen, een sterke wedstrijd. De man van de wedstrijd in De Kuip was Igor Paixão. De Braziliaan scoorde twee keer en vooral die tweede was prachtig.

Bekijk hier het Team van de Week van 32e speelronde van de Eredivisie!