Van den Boomen over mislopen Champions League: "Ga uit van één seizoen geen en drie seizoenen wél CL-voetbal"

Branco van den Boomen werd eerder deze week gepresenteerd als eerste aanwinst van Ajax. De middenvelder was op de hoogte van de huidige situatie in Amsterdam en het mislopen van Champions League-voetbal had geen invloed op zijn beslissing. 

Dat vertelt de middenvelder in gesprek met De Telegraaf. "Ajax zat sowieso in een moeilijke fase en heeft het lastig gehad. Ik had er al rekening mee gehouden dat we de Champions League zouden missen, want het eerste gesprek was elf dagen geleden en toen stond Ajax er al niet goed voor. Ik heb voor vier jaar getekend, dus ik ga ervan uit dat ik één seizoen geen en drie seizoenen wél Champions League-voetbal heb." 

"In dit geval heeft elk nadeel zijn voordeel", zegt hij over het mislopen van het miljardenbal en hij denkt dat dit een gretif effect gaat hebben op iedereen binnen Ajax. "Als club en als team krijgen we de kans ons te revancheren en iedereen is erop gebrand iets recht te zetten." Zijn contract in Amsterdam heeft een looptijd van vier seizoenen en technisch directeur Sven Mislintat heeft zijn eerste speler transfervrij naar de Nederlandse hoofdstad gehaald.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers