Schreuder licht keuzes voor Kudus en Berghuis toe: "Dit zijn juist de mooie wedstrijden, waar je over tien jaar geweldig op terug kan kijken"

Ajax speelt zondagmiddag De Klassieker in Rotterdam-Zuid, maar heeft wel eens meer vertrouwen gehad in aanloop naar dit duel. De Amsterdammers verkeren in een dip en hopen het gat met koploper Feyenoord te gaan verkleinen. Trainer Alfred Schreuder licht toe waarom hij voor Steven Berghuis en Mohammed Kudus heeft gekozen.

"Ik heb vaak met hem gespeeld in grote wedstrijden", doelt de oefenmeester op de Ghanese centrumspits van vandaag. "Dat heeft hij naar behoren gedaan. Aan de bal is hij behoorlijk vast, dat hebben we nodig vandaag." Daarnaast is Schreuder van mening dat Kudus een stuk meer beweeglijkheid heeft dan Brobbey. "Je kan een man extra op het middenveld creëren, vanuit daar kunnen we de diepte zoeken."

Er werd in voorgaande weken veelvuldig gesproken over de terugkeer van Steven Berghuis. De middenvelder maakte de pikante overstap van Rotterdam naar Amsterdam, maar Schreuder denkt niet dat het invloed gaat hebben. "Hij is rustig en natuurlijk een ervaren jongen. Berghuis heeft de hele week super goed getraind. Dit zijn juist de mooie wedstrijden, waar je over tien jaar geweldig op terug kan kijken."

Schreuder over Berghuis en Kudus