Heitinga wederom kritisch op Wijndal: 'Kijken naar het totaalplaatje'

Owen Wijndal kan nog altijd rekenen op kritiek van trainer John Heitinga. De oefenmeester van Ajax stelt dat de linksachter veel meer in zijn mars heeft, dan hij laat zien. Het is niet de eerste keer dat Wijndal dit seizoen kritisch wordt toegesproken.

Sinds zijn overstap van AZ naar Ajax kent Wijndal een wisselvallig seizoen. De man die voor tien miljoen naar Amsterdam werd gehaald, zag zijn plek zelfs worden ingenomen door jeugdspeler Jorrel Hato. Toch maakt Wijndal recent de nodige minuten. Tegen FC Groningen (2-3) mocht Wijndal weer eens in de basis starten, na zijn eerdere invalbeurt tegen zijn oude club.  "Ik vond dat Owen goed inviel tegen AZ", stelt Heitinga. 

Het was voor Wijndal in Groningen zijn eerste basisplaats sinds 19 maart. Toen mocht de linksachter starten tegen Feyenoord (2-3). Daarna volgde er tegen Go Ahead Eagles en AZ een invalbeurt. "'Ik zie hem natuurlijk ook op de trainingen. Het is geen makkelijk seizoen voor hem. Ga het maar laten zien."

Na een zeventig minuten werd Wijndal tegen FC Groningen naar de kant gehaald. De verdediger wist zijn trainer daarin niet te overtuigen. "Hij heeft een aantal keren de achterlijn gehaald. Hij is een aanvallende back, dus dat is positief. Maar je moet ook kijken naar het totaalplaatje", stelt Heitinga. "Ik denk dat hij nog veel beter kan. Ik denk dat hij veel meer in zijn mars heeft"