Advocaat blikt terug op moeizame Feyenoord-periode: "Paar gasten vielen in die periode af, hij haakte juist aan"

Dick Advocaat is op dit moment trainer van ADO Den Haag, maar dat betekent dat hij de ontwikkelingen bij zijn oude werkgever Feyenoord niet in de gaten houdt. De oefenmeester raakt niet uitgepraat over de ontwikkeling die Lutsharel Geertruida heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren.

In gesprek met Voetbal International laat hij doorschemeren enorm onder de indruk te zijn van de verdediger en de 75-jarige oefenmeester steekt dan ook de loftrompet over de international. "Geertruida doet het echt geweldig", zo start hij. Onder Advocaat werd hij basisspeler, maar toen was er sprake van een heel andere tijd. "In die periode hebben we meer talenten een kans gegeven. Dat moest ook wel, Feyenoord had geen euro in kas. Die jongens waren de levensader van de club. Een paar gasten vielen in die periode af, Geertruida was één van die jongens die juist aanhaakte."

De trainer is blij dat hij hem eens kans heeft gegeven. "Ondanks zijn leeftijd konden we direct op hem bouwen. Goed aan de bal, sterk. Een slimme jongen. Hij heeft een natuurlijke drang naar voren en durft te voetballen. Bovendien is hij op meerdere posities inzetbaar. Hij moest er even op wachten, maar in die periode is hij definitief doorgebroken. Vervolgens heeft hij onder Arne een geweldige ontwikkeling doorgemaakt."