Arne Slot heeft in aanloop naar Klassieker slecht nieuws over Ivanusec

Arne Slot is met de 2-0 winst in de Champions League tegen Celtic tevreden. Ondanks de winst en daarmee drie belangrijke punten, heeft Feyenoord toch ook een nare nasmaak aan de wedstrijd overgehouden. Zo moest nieuwe zomeraanwinst Luka Ivanusec het veld per brancard verlaten. Slot weet vrij zeker dat hij niet beschikbaar is voor De Klassieker van aankomende zondag, zo laat hij na afloop weten.

“Te weinig gescoord”

Slot vertelt na afloop van die wedstrijd bij RTL 7 dat hij ondanks de moeizame eerste helft niet geschrokken is van zijn ploeg: “Ik ben niet geschrokken van de eerste helft. Als je Celtic analyseert, dan weet je dat die ploeg agressief drukzet. Daar moet je misschien aan wennen, of het waren onze zenuwen in de Champions League.” 

Wel is de oefenmeester kritisch op het aantal gemaakte doelpunten tegen negen man van Celtic: “Het is natuurlijk wel jammer dat we niet nóg meer hebben gescoord. Toen ik het veld afliep zei ik ook tegen Marino Pusic dat we ons moeten afvragen of we tevreden moeten zijn met een 2-0 zege tegen negen man, zeker omdat het onderlinge resultaat belangrijk kan zijn in de eindfase. Tegelijkertijd is het ook niet zo dat Feyenoord iedere Champions League-wedstrijd wint, dus dat is heel mooi.”

Ernst blessure expertise 

In de slotfase klapte de enkel van de linksbuiten Ivanusec dubbel. Een verkeerde timing voor De Klassieker van aanstaande zondag: "Hoe ernstig de blessure precies is, weet ik niet. Maar als die enkel gelijk dik wordt, dan heb ik niet de illusie dat hij zondag kan spelen. Hoe hij dan exact uitgeschakeld is zal moeten uitwijzen. Het zal een bandje zijn”, concludeerde Slot na het terugkijken van het moment. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers