Bosz noemt verschil tussen PSV en vorige werkgevers: "Niet gewend"

PSV wist in de tweede helft van het uitduel tegen Sparta Rotterdam afstand te nemen van de Spangenaren en daardoor sloot de ploeg van Peter Bosz opnieuw een wedstrijd in de Eredivisie winnend af. Na afloop prijst de oefenmeester de kwaliteit van zijn selectie.

In de eerste helft moest Noa Lang de strijd staken, omdat hij kampte met klachten aan zijn hamstring. Een ruim half uur hield de vleugelaanvaller het vol, maar hij heeft zich af moeten melden bij bondscoach Ronald Koeman voor de komende wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland. Hirving Lozano, die ongelukkig is begonnen aan zijn terugkeer in Eindhoven, mocht een uur spelen op Het Kasteel. "Lozano komt natuurlijk van Napoli, dat vorig seizoen een waanzinnig hoog niveau haalde. Hoger dan PSV, maar hier sloot hij later aan."

"Dan heb je tijd nodig en moet je extra dingen doen", concludeert Bosz. "Ondertussen zag hij de ploeg winnen en zijn concurrenten op de flank leveren. Dat is niet makkelijk voor zo'n jongen. Vandaag leverde hij zelf ook en zie je zijn meerwaarde.'' Tot slot noemt hij een opvallende constatering in Eindhoven en dat is de kwaliteit van zijn wisselspelers. "Het is iets dat me écht opvalt hier: de reserves laten elke keer zien hoe je dat doet, invallen. Dat was ik bij mijn vorige clubs niet zo gewend.''

Ook interessant