"Pusic is echt de naarste man met wie ik ooit heb samengewerkt"

Nick Hengelman vindt Marino Pusic de naarste man met wie hij ooit heeft samengewerkt. De oud-doelman werkte bij FC Twente samen met de huidige assistent-trainer van Feyenoord.

"Pusic vind ik echt de naarste man", steekt Hengelman van wal in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur, waarin hij praat over zijn autobiografie 'Schaakmat'. "Je bent soms aan het schrijven en dan komen de negatieve gedachten naar boven. Ik kan hem sparen of niet sparen. Dan lieg ik tegen mijn eigen verhaal. Ik heb het dus niet gedaan. Ik vind hem niet zo'n beste man".

"Ik heb met meerdere spelers gesproken. Als ik tegen hen zeg dat ik Pusic geen fijne man vind, zeggen ze vaak: 'Hoe kan dat? Het is zo'n mooie kerel'", gaat de oud-goalie verder. "Er zijn maar dertig spelers die Pusic niet zo mogen. Dat zijn de spelers die hem als hoofdtrainer hebben gehad. Dat was in het jaar dat hij hoofdtrainer was bij FC Twente. Hij veranderde helemaal als persoon. Ik hou daar niet van. Ik kan daar niet tegen".

Pusic was van 2015 tot 2018 assistent- en interim-trainer van FC Twente, waarna hij in het seizoen 2018/2019 als eindverantwoordelijke voor de groep kwam te staan. Hengelman: "Zijn doen, laten en mening als assistent-trainer veranderde toen hij hoofdtrainer werd. Hij wilde me zelfs uit de selectie werken. Dat is hem niet gelukt dankzij Ted van Leeuwen. Ik zat 's ochtends in het krachthonk en toen kwam Sander Boschker bij me. Hij zei: 'Nick, vanmiddag wil Marino Pusic met jou praten. Even tussen ons: pas op wat je gaat zeggen. Hij wil je uit de selectie verwijderen. Ik heb nog geprobeerd om het tegen te houden, maar hij wil je vanmiddag echt verwijderen'. Het is nog altijd een grote vraag waarom hij me weg wilde hebben. Ik ben nooit een storende factor geweest. Hij vond blijkbaar van wel".

"Ik mocht die dag ook niet meetrainen. Ik zat in de spelershome en toen kwam Ted van Leeuwen (de toenmalige technisch directeur, red.) bij me. Hij zei: 'Nick, beetje ruzie met de trainer?' Toen zei ik: 'Volgens mij heeft hij ruzie met mij, want ik heb geen ruzie met hem. Hij wil me uit de selectie zetten'. Hij gaf aan dat hij zoiets al had opgevangen. Toen begonnen we te praten over andere dingen. Hij vroeg aan mij hoe ik dacht over de scouting dacht. Of ik dat na mijn carrière zag zitten. Na het gesprek zei hij: 'Nick, maak je om Marino geen zorgen. Dat is geregeld'. Van Leeuwen is echt een wereldgozer", aldus Hengelman.

Ook interessant