Vertrouwen in Feyenoord blijft groot: "Nog steeds grote favoriet voor het kampioenschap"

Ondanks dat Feyenoord er niet in slaagde om de Johan Cruijff Schaal te winnen, is er nog steeds sprake van een goed gevoel in Rotterdam-Zuid en omstreken. Voormalig trainer en speler Jan Everse noemt de ploeg van Arne Slot namelijk nog steeds de favoriet.

Bij FC Rijnmond wordt teruggeblikt op het duel, maar het blijkt dat niemand in paniek is geraakt na de verloren wedstrijd tegen PSV. ''Feyenoord gaat sowieso meedraaien om het kampioenschap, dat is voor mij nog steeds de grote favoriet. Vergeet niet: PSV won vorig jaar ook de Johan Cruijff Schaal en toen was het ook allemaal hosanna. Kijk waar ze nu geëindigd zijn, dus het zegt mij niet zoveel", aldus Everse.

Hij is van mening dat de ploeg nog even tijd nodig heeft om te wennen aan elkaar, omdat er een aantal wijzigingen zijn doorgevoerd in de selectie van Slot. "Gimenez komt net aanvliegen, Stengs moet nog beter worden en ik denk dat hij toch naar de rechterkant verhuist voorin. Ik blijf dat nu een zwakke positie vinden bij Feyenoord, daar gebeurt niet veel. Heel voorspelbaar wat Jahanbakhsh doet. Stengs is veel creatiever en kan, net als Paixão, naar binnen komen. Samen met Gimenez zijn dat twee zekerheden in je elftal."

De komst van Luka Ivanusec moet ook een oplossing gaan bieden, zo concludeert Harry van der Laan. "Het is een hele goede voetballer en kan ook op het middenveld mensen uitspelen, dat is ook heel bijzonder en zie je niet heel vaak. Daardoor krijg je allerlei mogelijkheden voor de aanvallers. Dat is ook zijn kracht. Alleen, hij speelt zelf graag vanaf de linkerkant", klinkt het uit de mond van de oud-voetballer.