KNVB waarschuwt Legioen: ook vreugdebier tijdens kampioensduel leidt tot staking

Feyenoord speelt komende zondag in de eigen Kuip het kampioensduel tegen Go Ahead Eagles. De club heeft contact gezocht met de nationale voetbalbond over het hanteren van de regelgeving tijdens de feestelijke wedstrijd, maar de KNVB laat weten dat er geen uitzonderingen worden gemaakt.

De aanvraag van de stadionclub had voornamelijk te maken met de netten, die er sinds kort hangen na het incident met de aansteker tijdens Feyenoord-Ajax. De Rotterdammers hadden gehoopt dat deze eenmalig voor een groot deel weggehaald konden worden, maar daar gaat men in Zeist niet in mee. Een bijkomstigheid bij net weghalen van de netten was het 'minder streng handhaven bij vreugdebier', maar ook bij dat verzoek kreeg Feyenoord nul op rekest.

De KNVB is heel duidelijk in de richting van de ploeg uit Rotterdam-Zuid: 'ook als Feyenoord op titelkoers ligt zondag en er supporters zijn die uit vreugde, na bijvoorbeeld een doelpunt, bier de lucht in gooien en bewust of onbewust op het veld laten landen zal de arbitrage de aangescherpte regels hanteren', aldus het Algemeen Dagblad. Daardoor hebben de Rotterdammes besloten om de netten te laten hangen, want zij willen voorkomen dat het restant van het kampioensduel zonder publiek gespeeld moet worden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers