Update: Zaakwaarnemer Klaassen: "Hij wil vechten voor zijn kans"

Davy Klaassen mag vertrekken bij Everton. De middenvelder staat pas zes maanden onder contract bij de Engelse club, maar manager Sam Allardyce heeft de voormalig Ajacied laten weten dat hij mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. Dat meldt de BBC

The Toffees maakten afgelopen zomer maar liefst 27 miljoen euro over aan Ajax voor de diensten van de Oranje-international, maar een succes werd de samenwerking tot dusver niet. Aan het begin van het seizoen kwam Klaassen nog regelmatig in actie onder toenmalig trainer Ronald Koeman, onder Allardyce hoeft hij niet eens meer te rekenen op een plekje bij de wedstrijdselectie. 

Klaassen kan actief blijven in de Premier League. Naar verluidt hoop Newcastle United de 24-jarige voetballer op huurbasis over te nemen van Everton, dat verder in de komende maand afscheid hoopt te nemen van zomeraankoop Sandro Ramírez en Oumar Niasse. 

Update 13.05 uur

Davy Klaassen wil vechten voor zijn kans bij Everton. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Sören Lerby laten weten aan het ANP. De middenvelder komt niet voor in de plannen van trainer Sam Allardyce, maar volgens Leby heeft Everton Klaassen niet gezegd dat hij moet vertrekken uit Liverpool. "Ik heb daar niets over gehoord van de clubleiding", zegt Lerby. "Natuurlijk is Davy niet tevreden met zijn rol. Maar hij wil vechten voor zijn kans."