Wieffer geniet enorm en wijst grote drinkers aan in Feyenoord-selectie

Mats Wieffer kwam vorig jaar over van Excelsior en begon dit seizoen op de bank bij Feyenoord. De middenvelder knokte zich in de basis in de ploeg van Arne Slot en werd een vaste waarde. Het kampioenschap van de Rotterdammers was de eerste prijs voor de 23-jarige speler en daar genoot hij zichtbaar van.

Of Wieffer een beetje veel gedronken heeft gisteren? "Ik heb niet geteld, maar het waren er vrij veel. Aardig wat spelers hebben wel wat gedronken. Gernot Trauner, Jacob Rasmussen, Marcus Pedersen en Sebastian Szymanski, die kunnen er wel wat van hoor. Misschien verkijk je je daarop. Ik heb ook wel wat gehad."

"Op die beelden zie je hoe het ongeveer is, maar als je er staat is echt anders", stelt Wieffer nadat hij van het bordes af kwam op de Coolsingel. "Die mensen zijn zo blij, dat is echt prachtig. De hele stad is blij en wij natuurlijk ook."

Achtbaan

Voor Wieffer was dit seizoen een achtbaan. Hij begon als reservespeler van Feyenoord en eindigt als Oranje-international met een landstitel op zak. "Ja, dat is wel een mooie afsluiter." Maar wat is dan nu het doel van de middenvelder? "De Champions League winnen, maar dat is misschien net te veel gevraagd", lacht hij. "Vanaf het laatste fluitsignaal tot nu is alles genieten. Ik heb niet gezongen. Dat hoeft ook niet. Gernot (Trauner, red) pakte alle aandacht op zich."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers