'Premier League lonkt opnieuw voor Bakayoko'

PSV mag zich, net als vorige zomer, voor gaan bereiden op transfergeweld. Dat nieuws meldt Sport1, dat weet dat Manchester United wil gaan winkelen in de Brabantse stad. Zij zouden hun pijlen gericht hebben op de diensten van Johan Bakayoko.

Christopher Michel, journalist van het desbetreffende medium, deelt op X dat de club van trainer Erik ten Hag enorm gecharmeerd is van de Belg. Er zou nog geen sprake zijn van contact tussen club en speler, maar ook niet tussen de clubs en de interesse is vooral verkennend. De vleugelaanvaller staat in ieder geval op het lijstje met interessante opties.

Vorige zomer kwam Premier League-club Brentford met een zak geld richting het Philips Stadion, maar de Belg bedankte vriendelijk en was vastberaden om pas te vertrekken uit Eindhovens als hij geslaagd was in het rood-wit van PSV. In de selectie van Peter Bosz heerst moordende concurrentie door de aanwezigheid van Hirving Lozano, Yorbe Vertessen en Noa Lang. Ook Malik Tillman kan uit de voeten op de flanken.

Forse marktwaarde

In de afgelopen zomer was 40 miljoen euro niet voldoende en dat bedrag zal na één goal en een assist in de UEFA Champions League ongetwijfeld gestegen zijn. In totaal noteerde hij vier treffers en dertien assists in 27 duels. De Belg is ook international van De Rode Duivels en wordt veelvuldig geroemd door zijn trainer Bosz. Door overwintering in de Champions League en een voorsprong van tien punten op achtervolger Feyenoord lijkt dit seizoen te slagen, waardoor de weg naar een toptransfer open kan liggen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers