'Van de Beek hakt knoop door en heeft zinnen gezet op transfer naar Engeland'

Donny van de Beek hoopt op een transfer naar de Premier League. Tottenham Hotspur en Manchester United maken kans op de handtekening van de middenvelder van Ajax, zegt Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan maandag in gesprek met talkSPORT. Van de Beek werd eerder in verband gebracht met AS Roma, Borussia Dortmund en FC Barcelona. 

Maar de Oranje-international hoopt op een vertrek naar Engeland. "Van de Beek heeft zijn ogen gericht op de Premier League. Hij is een speler die daar prima zou passen doordat hij op meerdere posities uit de voeten kan en uit de jeugd komt van Ajax", zegt Van der Kraan. "Hij wil een transfer naar United of de Spurs. Mochten zij zich gaan melden dan zou dit perfect in zijn straatje passen."

De 22-jarige middenvelder kan terugkijken op een goed seizoen. Hij groeide in de tweede seizoenshelft uit tot een onmisbare schakel bij Ajax en werd als bekroning opgenomen in de selectie van het jaar van de Champions League. Van de Beek heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2022.