'Einde verhaal voor Vitesse: KNVB trekt maandag angel uit de club'

Volgens berichtgeving van Voetbal International, dat bronnen in het GelreDome heeft gesproken over de huidige situatie van Vitesse, is het op zeer korte termijn afgelopen met de Arnhemse voetbalclub. Zij zouden dit maandag te horen krijgen.

'Licentiecommissie vertelt Vitesse maandag dat licentie wordt ingetrokken'

Zij komen namelijk op maandag bij elkaar en gaan dan tot het besluit komen om de licentie van de club in te trekken. Dit heeft alles te maken met het feit dat de Arnhemmers zich niet aan de deadline hebben gehouden om eerder deze week een sluitende begroting in te dienen bij de nationale voetbalbond. Het verhaal ging dat een groep investeerders in ging stappen, maar zij kwamen niet overeen met Coley Parry, die ook nog op veertien miljoen euro wacht.

'KNVB ziet géén stabiele basis voor voortbestaan Vitesse'

Er is echter wél een begroting ingediend, maar deze wordt door de licentiecommissie van de KNVB niet goedgekeurd. Er schijnt te weinig garantie te zijn dat komend seizoen uitgespeeld gaat worden door Vitesse. Er is vooralsnog ook nog geen accountant en bankrekening. Mocht het besluit definitief worden, kunnen de Arnhemmers nog in beroep. Zij dienen dan echter wél snel met een kloppend en betrouwbaar reddingsplan te komen. Er lijkt sowieso verandering op komst in het Nederlandse voetbal, werd eerder deze week duidelijk.

Feyenoord-doelman vertrekt