Ajax laat tweetal achter in Amsterdam voor uitduel in Europa League

Ajax neemt het donderdag 24 oktober op tegen FK Qarabag in de Europa League. Voor dit uitduel stappen Zowel Davy Klaassen als Steven Berghuis niet in het vliegtuig richting Azerbeidzjan, meldt De Telegraaf.

Voor Klaassen nu geen logische keuze  

Tegen Slavia Praag was Klaassen er wel bij, ondanks dat hij niet speelgerechtigd is voor Ajax in de Europa League. De reden dat hij dan nu wel achterblijft? Daarover zegt de middenvelder zelf het volgende: ''Er wordt vrijdag niet in Baku getraind. Dan kan ik beter in Amsterdam trainen.'' De reis naar Azerbeidzjan is bijna zeven uur vliegen, om die reden heeft Farioli er ook voor gekozen op dinsdag te vertrekken in plaats van woensdag. 

Een rentree van Steven Berghuis lijkt aanstaande

Ook Steven Berghuis blijft achter in Amsterdam. De 32-jarige raakte in augustus geblesseerd op een training en wacht nog altijd op zijn rentree. Als het aan de Italiaanse oefenmeester ligt, duurt dit niet lang meer: ''Ik hoop dat deze week een goede voor hem is. Hij reist niet met ons mee naar Baku. Hij probeert hier de laatste stappen te zetten om klaar te zijn voor de volgende wedstrijd. Daarin hoop ik hem een paar minuten te kunnen geven'', aldus Farioli. Voor Ajax staat Willem II als eerstvolgende op de kalender in de Eredivisie, dat duel zal plaatsvinden op 27 oktober om kwart voor vijf. 

Benieuwd hoe het er voor staat in de Nederlandse competitie? Hier vind je de actuele stand van de Eredivisie inclusief uitslagen. 

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers