Van Nistelrooij voelt nog altijd pijn: "Dan denk ik: what the f*ck"

De Volkskrant heeft de winterstop aangegrepen om terug te blikken op het veelbewogen voetbaljaar en gingen het gesprek aan met voormalig PSV-trainer Ruud van Nistelrooij. De oefenmeester vertrok in mei van 2023 vlak voor de laatste wedstrijd van het seizoen.

Zijn opvolger is Peter Bosz en hij spreekt vol lof over de huidige trainer van de Brabantse koploper. "Ik had graag die stappen met PSV willen meemaken. Maar ik ben heel trots op wat we hebben bereikt. En ik ben gewoon blij dat Peter het geweldig doet, dat hij heeft kunnen doorbouwen op het fundament, met de aankopen", begint Van Nistelrooij in gesprek met de krant.

"Ik was al in een traject over nieuwe spelers. In maart, april is met Stewart al gesproken over Dest, Lang en Pepi. Peter levert fantastisch werk, met honderd procent resultaat." Het doet hem nog altijd pijn dat zijn prestaties verleden tijd zijn. "In de auto luisterde ik een keer naar de radio. Maurice Steijn moest weg bij Ajax. Dat ging dan zo in een analyse: ‘Zoals we bij PSV zien, met Peter Bosz, is er eindelijk een goede trainer.’ Dat doet pijn. Dan denk je: wat wordt hier nu eigenlijk gezegd? Wordt daarover nagedacht?"

Missen van de context

Het stoort Van Nistelrooij vooral dat men de nuance vergeet aan te brengen aan de hele situatie in Eindhoven, doelend op het tussentijdse vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke. "Weten ze überhaupt wat het verhaal van ons seizoen was, hoe daar is gepresteerd, hoe talenten en het team zich hebben ontwikkeld, voor hoeveel er is verkocht, in welke omstandigheden is gewerkt? Er wordt zo iets hards gezegd, zonder context, terwijl ik langs een mooi weiland met koeien rijd. Dan denk ik: wauw, what the fack", zegt hij tot besluit.