Dit is waarom Steven Bergwijn tegen PSV eindelijk zijn niveau gaat halen!

Steven Bergwijn werd afgelopen zomer de duurste inkomende Eredivisie-transfer aller tijden. Ajax legde ruim 30 miljoen euro voor de geboren Amsterdammer neer, maar tot op heden is het huwelijk tussen Bergwijn en de Amsterdamse club niet bijster gelukkig. De spits is op zoek naar zijn oude vorm en dit zijn vijf redenen waarom de vleugelspits van Ajax aankomend weekend gaat schitteren tegen PSV.

Extra motivatie tegen zijn oude club

Bergwijn zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij de pupillen van ASC Waterwijk, waarna hij in 2005 zich bij de jeugdopleiding van Ajax voegde. Na zes jaar in de Amsterdamse jeugd te hebben gespeeld, vertrok Bergwijn naar PSV. Hier maakte de aanvaller zijn debuut in het betaalde voetbal, werd hij tot drie maal toe landskampioen en groeide hij uit tot international van Oranje. Bergwijn werd voor 30 miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur, maar het Engelse avontuur mislukte en de aanvaller keerde terug naar Ajax. Bergwijn staat met de Amsterdammers tegenover de club waar zijn profcarrière begon en zal zich willen bewijzen tegenover de fans die hem eerst adoreerden, maar nu verafschuwen.

Steven Bergwijn scoort en wint met Ajax van PSV (6.75)

Bergwijn weet het net weer te vinden

De afgelopen maanden was er veel kritiek op Bergwijn. De aanvaller zou niet naar behoren presteren en gezien het prijskaartje van 31,25 miljoen euro lag de lat terecht hoog. Bergwijn begon het seizoen voortvarend met zes treffers in vijf competitieduels, maar hierna begon de doelpuntenproductie te haperen. Tussen doelpunt nummer zes en zeven zat ruim één maand en doelpunt nummer acht liet weer ruim een maand op zich wachten. 

Het was zelfs zo erg dat Bergwijn pas in maart zijn eerste doelpunt scoorde in 2023. De aanvaller was tegen sc Heerenveen (2-4, winst) trefzeker en lijkt mede door zijn twee treffers in de afgelopen twee wedstrijden van Ajax weer langzaam op stoom te komen. Bergwijn staat in totaal op elf treffers uit 27 competitiewedstrijden en heeft nog zicht op de topscorerstite in de Eredivisie.

Steven Bergwijn scoort twee keer tegen PSV (18.00)

In de Johan Cruijff Schaal ook trefzeker tegen PSV

Tijdens de traditionele seizoensopening lag het vergrootglas om meerdere redenen op Bergwijn. De aanvaller was door zijn transfer naar Amsterdam de duurste Eredivisie-aankoop aller tijden en stond daarnaast met zijn nieuwe club Ajax tegenover zijn oude club PSV. Of Bergwijn hier last van had? Nee. De aanvaller deed zijn ding en kwam goed uit de startblokken door Ajax op een 1-0 voorsprong te brengen. Bergwijn weet dus hoe hij het net moet vinden tegen PSV.

Steven Bergwijn scoort opnieuw de openingstreffer (9.50)

Ontvang wekelijks een bonus bij JACKS.NL

JACKS.NL is in 2023 in een gulle bui. De bookmaker komt namelijk met een wekelijks te claimen bonus voor alle spelers van 24 jaar of ouder. Hierbij krijgt de gebruiker die deze bonus claimt maar liefst 4 profit boosts van 10% voor het Nederlandse voetbal. Hiermee maak je als speler bij Jack's kans op tot €500 extra winst. De bonus is van vrijdag 00.01 tot en met maandag 23.59 te claimen bij een storting van €20 of meer! Check op de website de bonusvoorwaarden.

Ook interessant