Amsterdam versus Rotterdam: welke stad produceert de beste spelers?

In de halve finales van de KNVB Beker staat De Klassieker voor de derde keer dit seizoen op het programma. Feyenoord-Ajax is gelijk de strijd tussen Rotterdam en Amsterdam. Maar uit welke stad komen de beste voetballers? Voetbalflitsen stelde twee elftallen van beide steden samen. 

Geboren in Amsterdam

In de hoofdstad zijn enkele grote, talentvolle namen geboren. Zo hebben maar liefst drie goalgetters uit de Eredivisie hun wieg staan in Amsterdam. Xavi Simons (PSV), Steven Bergwijn en Brian Brobbey (beiden Ajax) zijn drie namen die het Amsterdamse elftal hebben gehaald. Daarnaast zijn voormalig Ajacieden Daley Blind en Ryan Gravenberch ook van de partij bij Team Amsterdam. 

Amsterdam

Geboren in Rotterdam

In de havenstad zijn ook een flink aantal talentvolle spelers geboren, waaronder twee spelers uit de huidige selectie van Feyenoord. Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida hebben hun wieg in Rotterdam staan. Daarnaast zijn er ook drie Oranje-internationals actief in het buitenland geboren in de stad, namelijk Tyrell Malacia (Man. United), Denzel Dumfries (Inter) en Georginio Wijnaldum (AS Roma). De meest opvallende naam is wellicht Jordan Larsson. De Zweedse spits werd in Rotterdam geboren toen vader Henk Larsson in de spits speelde bij Feyenoord.

Rotterdam

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers