Hollandse glorie: "Kortzichtig van Koeman om Frimpong af te rekenen op zijn verdedigende kwaliteiten"

Speelronde 34 is in het pinksterweekend afgewerkt en daarin heeft PSV definitief de tweede plaats toegeëigend. De Eindhovenaren wonnen met 1-2 bij AZ en Ajax verloor met 3-1 in De Grolsch Veste van FC Twente. sc Heerenveen maakt geen fout in eigen huis en gaat als nummer acht de Europese play-offs in.

Go Ahead Eagles mocht nog dromen van Europees voetbal, maar moest dan wel winnen in Friesland. Dat lukte niet, want de formatie van Kees van Wonderen won met 2-0. Sparta Rotterdam haalde nog eenmaal uit tegen degradant FC Groningen en won het uitduel met 0-5, FC Utrecht wint met 3-2 van FC Emmen, FC Volendam zegeviert na een spectaculair duel met vijf goals, Vitesse wint in De Kuip van Feyenoord, Fortuna Sittard en NEC delen de punten en SC Cambuur zwaait af met een 4-0 zege op RKC Waalwijk.

Op 29 mei maakte bondscoach Ronald Koeman zijn definitieve sleectie bekend voor de UEFA Nations League-finales, maar dat ging wederom gepaard met veel kritiek. Zo is het oproepen van Daley Blind en het ontbreken van Jeremie Frimpong voor heel veel Oranje-fans onbegrijpelijk. Daarnaast vielen doelman Jasper Cillessen, Brain Brobbey, Steven Berghuis en Davy Klaassen ook af en is er wél een plek in de 26-koppige selectie voor debutamt Tijjani Reijnders.

Hollandse glorie

Feyenoord-doelman vertrekt