Ajax-bankzitter klaagt over gebrek aan speeltijd en wijst naar concurrent

Kjell Scherpen laat in gesprek met Ajax Life weten dat hij baalt van zijn situatie bij Ajax. Bij het eerste speelt hij door de aanwezigheid van André Onana (en Maarten Stekelenburg) niet en ook in Jong Ajax komt Scherpen minder aan spelen toe dan gehoopt. Dat komt door de aanwezigheid van Dominik Kotarski, die de helft van de wedstrijden keept.

Volgens Scherpen was het beter geweest als Kotarski dit seizoen zijn heil ergens anders had gezocht: "Voor ons beiden was het beter geweest als Dominik Kotarski was verhuurd, want dan hadden we allebei een heel seizoen kunnen keepen." Het was voor Ajax nooit een optie om Scherpen te verhuren: "Nee, de trainers wilden me graag een jaar bij de club houden, om vol te kunnen investeren. Ik maakte afgelopen jaar al enorme stappen en van trainen op een hoog niveau word ik ook alleen maar beter. Het was dus het idee dat ik daarnaast een heel seizoen bij Jong Ajax ging keepen. Nu keep ik de helft, het is niet anders."

Volgend jaar wil Scherpen het in ieder geval anders. De 20-jarige doelman, vorig jaar zomer overgekomen van FC Emmen, wil dan iedere week spelen: "Ik denk dat het volgend seizoen goed is wekelijks te spelen, het liefst natuurlijk bij Ajax. Hoe ik er dan voorsta, heeft ook met mijn ontwikkelingen dit seizoen te maken. Ik hoop dat ik mijn debuut kan maken, bijvoorbeeld in een bekerwedstrijd. Het is aan mij de trainers te overtuigen dat ze me ook op het allerhoogste niveau met een gerust hart kunnen opstellen."