Onderzoek gestart naar mogelijke misdragingen richting Ajax-spits Brobbey, KNVB blijft voorlopig op achtergrond

FC Twente onderzoekt nog steeds wat er zich buiten De Grolsch Veste heeft afgespeeld na afloop van het duel tussen de Tukkers en Ajax. Er gaan verhalen dat Brain Brobbey racistisch bejegend zou zijn en dat zijn ze aan het onderzoeken. Er wordt verwacht dat men donderdag een antwoord heeft.

Pas als er duidelijk is wat er zich heeft afgespeeld, wil een woordvoerder van de club praten over te nemen maatregelen. Er worden naar videobeelden gekeken, want na de wedstrijd haalde Steven Berghuis stevig uit naar een omstander. Racistische teksten gericht aan zijn ploeggenoot schijnt de aanleiding geweest te zijn. De Ajacied heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en kreeg een boete van de club.

De betrokken politie-eenheden willen niets loslaten over mogelijke aangiftes tegen de betrokken supporter en of Berghuis. Er is op dit moment nog niet bekend wie de dader überhaupt is en over individuele gevallen doet de politie nooit uitspraken, aldus een woordvoerder van politie Oost-Nederland. "Het kan ook zijn dat die persoon helemaal niet in deze regio woont", klinkt het.

De KNVB houdt nog eventjes de kaken op elkaar en twijfelt of er opgetreden kan worden tegen dit wangedrag. De voetbalbond focust zich voornamelijk alleen op incidenten binnen de stadions in Nederland, maar hier is een discussie over ontstaan.  "Het is buiten het stadion gebeurd, maar het gaat dan wel weer over voetbal”, aldus een woordvoerder. Er wordt ook in deze kwestie snel duidelijkheid verwacht.