Zo zag het betaald voetbal eruit toen Mark Rutte minister-president van Nederland werd...

Minister-president Mark Rutte stopt als partijleider van de VVD en gaat de politiek verlaten, zo maakte hij maandagochtend bekend. Op 14 oktober 2010 werd het kabinet-Rutte I beëdigd. Bart Frouws, datajournalist van Voetbal International, laat ons zien dat het betaald voetbal in Nederland er toen behoorlijk anders uitzag...

Zo bezetten FC Groningen, Roda JC, NAC Breda en ADO Den Haag respectievelijk de vierde, vijfde, zesde en zevende plaats in de Eredivisie. Alle vier de clubs zijn vanaf komend seizoen te bewonderen in de Keuken Kampioen Divisie.

Wat nog meer opvalt: Feyenoord stond in oktober 2010 voor een lange tijd op plek vijftien (!) in de Eredivisie, Ajax had pas twee sterren, FC Twente was regerend landskampioen en Dusan Tadic speelde bij FC Groningen.

Ook in de eerste divisie hing de vlag er een stuk anders bij. Zo sloot SC Veendam, dat in 2013 verdween uit het betaald voetbal, het seizoen als nummer vier af, AGOVV Apeldoorn en RBC Roosendaal, die jaren geleden failliet verklaard werden, waren in 2010 ook nog actief in het profvoetbal, PEC Zwolle speelde nog onder de naam FC Zwolle en promovendus Almere City eindigde stijf onderaan.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers