'PSV heeft maximaal bedrag voor Schouten, Italianen mikken op binnenlandse transfer'

PSV wil zich gaan versterken met Jerdy Schouten en de Nederlander heeft ook wel oren naar een terugkeer in zijn thuisland. Zijn huidige werkgever, Bologna FC, hoopt echter dat het geïnteresseerde AC Milan doortastend is en de deal gaat overnemen.

De Italianen balen van de favorietenrol van PSV, omdat AC Milan een grotere portemonnee heeft.
De Eindhovenaren hebben volgens het Eindhovens Dagblad een maximaal bedrag van twaalf miljoen euro in het hoofd, terwijl Schouten een prijskaartje van twintig miljoen euro heeft. Dat bod heeft de nieuwe club van Tijjani Reijnders al gedaan en daardoor is de wens van de 26-jarige middenvelder niet ideaal.

Dat betekent dat de transfer, die sinds vrijdagavond zeer concreet lijkt, afhankelijk is van Bologna FC. Als zij ook genoegen nemen met het lagere bod uit de Eredivisie, is Schouten naar verwachting vrij snel onderdeel van de selectie van Peter Bosz. Gezien de houding van de eenvoudig Oranje-international gaat een persoonlijk akkoord met zijn nieuwe werkgever geen enkel probleem opleveren.

Volgens clubwatcher Rik Elfrink zou de komst van de rechtspoot geen definitieve streep zijn door de naam van target Aster Vranckx. Voorlopig is Schouten de beoogde opvolger bij een mogelijk vertrek van Ibrahim Sangaré, maar de jonge Belg kan die positie ook gaan innemen. Mocht de Ivoriaan vertrekken, wil PSV zich ook gaan melden bij VfL Wolfsburg voor Vranckx.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers