Situatie van Nouri is 'redelijk stabiel': "Ik meende een glimlach te zien, dat was het mooiste moment uit mijn leven"

Situatie van Nouri is 'redelijk stabiel': "Ik meende een glimlach te zien, dat was het mooiste moment uit mijn leven"

De situatie van Abdelhak Nouri is 'redelijk stabiel', meldt De Volkskrant. De middenvelder van Ajax is bij verlaagd bewustzijn en lag een tijdje in een revalidatiekliniek, waar volgens broer Abderrahim licht herstel viel te ontwaren. 

De krant schrijft dat Nouri constant wordt bijgestaan door iemand van zijn familie. "De situatie schommelt, ook omdat hij als voormalig topsporter meestal doodstil ligt en vitale spieren verzwakken. Abderrahim zegt dat hij soms reacties op het gezicht van zijn broer ziet. Hij meende een keer een glimlach te zien. Dat was het mooiste moment van zijn leven."

Ook beschrijft Abderrahim het moment dat de familie hoorde hoe erg de situatie van Nouri was. "Mijn vader zat links naast me. Mijn moeder zat rechts. Mijn oom was er ook bij. De professor zei dat, als Appie ooit nog wakker zou worden, hij nooit meer zou kunnen lopen, praten, zelfstandig eten of zien. Mijn vader tikte me aan. Ik moest hem vasthouden. Hij viel weg. We hebben hem met de voeten omhoog gelegd, om het bloed naar het hoofd te laten stijgen", aldus Abderrahim, die blijft bidden voor zijn broertje. "Die arts uit Miami zei: 'Jullie zijn de beste artsen voor Appie, met jullie liefde en wil.'"

👉 Hoe ziet jouw zaterdag eruit?