Van Nistelrooij heeft het zwaar: "Hij weet wat er fout gaat, maar kan het niet veranderen"

PSV speelde een matige wedstrijd in Arnhem tegen Vitesse (1-1). Het seizoen van de Eindhovenaren loopt niet zoals het op voorhand verwacht en de titel is eigenlijk al zo goed als uit zicht. Daarom is er kritiek op de Brabanders en dus ook op trainer Ruud van Nistelrooij. 

In de Skiete Willy Podcast bespreken oud-PSV'er Björn van der Doelen en de Voetbal International clubwatcher van de Eindhovenaren Marco Timmer de situatie omtrent Van Nistelrooij: "Wij willen gewoon, en dat is onze valkuil, in tijden van crisis een zondebok aanwijzen. Ligt het dan aan de trainer, de spelers of de technisch directeur?", vraagt Van der Doelen zich hardop af.

"Ik zag een man zitten die precies weet wat er mis is met zijn ploeg", zo stelt Timmer. "Hij weet wat er fout gaat, maar hij weet ook dat hij dat dit seizoen niet meer kan veranderen. Zo lijkt het echt. Zo'n reeks moet je doorzetten en zeker als Ajax verliest, dan moet je zelf altijd winnen. Je komt 0-1 voor tegen de nummer veertien van de Eredivisie. Kom op man."

Matig seizoen

"Ik zou Ruud laten zitten", stelt Van der Doelen ondanks het seizoen van de Eindhovenaren. In augustus liepen ze de groepsfase van de Champions League mis. De groepsfase in de Europa League werd overleefd, maar Sevilla, die niet in vorm zijn, bleek daarna over twee wedstrijden te sterk. In de competitie staat PSV momenteel derde. Het staat acht punten achter op Feyenoord, twee op Ajax en heeft evenveel punten als nummer vier AZ. Van de top-4 krijgen de Brabanders de meeste goals tegen. Wel staan de Eindhovenaren nog in de halve finale van de KNVB Beker. Daarin treffen zij stuntploeg Spakenburg.

Feyenoord-doelman vertrekt