Van Hanegem keurt gedrag Feyenoord-fans af: "Ik snap werkelijk niet..."

Willem van Hanegem keek vrijdagavond naar de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tussen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV en snapt niet dat de aanhangers van de thuisploeg Noa Lang als doelwit hadden gekozen. De aanvaller én matchwinner werd het hele duel uitgefloten en op nare wijze toegezongen.

'PSV won verdiend, maar ik kan slecht tegen dat gezanik dat ze zich daar zo snel een ongelooflijk moeilijke speelstijl van Peter Bosz eigen maken', klinkt het oordeel van De Kromme. 'Over heel de wereld proberen ze de bal te veroveren, hoor. Het is bij PSV net als de situatie bij Feyenoord twee jaar terug. De spelers vonden toen, na de periode met Dick Advocaat, dat ze veel meer de aanval moesten gaan zoeken. Dat gebeurde onder Arne Slot. Ze vonden het leuk en het leverde resultaat op. Bij PSV vonden ze de bekerwinst en plek 2 vorig seizoen nog zo slecht niet, maar het voetbal was vlees noch vis. Bosz kiest de aanval en dat vinden die gasten leuk, dat zie je.'

'Dan is het lekker als je iemand als Noa Lang in de ploeg hebt', valt te lezen in zijn column in het Algemeen Dagblad.  'Ik snap werkelijk niet dat mensen in de Kuip hem uitfloten. Dat soort spelers krijgt daar juist energie van. Lang speelde prima. Zoals dat stiftballetje van Isaac Babadi ook verraadde over hoeveel klasse dat ventje beschikt. Maar uiteindelijk won PSV toch vooral omdat het middenveld van Feyenoord een slechte avond had.' Het duel kreeg sowieso een staartje, omdat er aangifte is gedaan door Feyenoord en Stadion Feijenoord wegens het gedrag van de uitsupporters. Zij zouden moedwillig dingen vernield hebben en zelfs met een ijzeren stang hebben gegooid.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers