Hint Isaac Babadi naar nieuw contract bij PSV?

Isaac Babadi, een 18-jarige Nederlandse voetballer geboren op 6 april 2005 in Nijmegen, is een middenvelder die sinds 2023 bij PSV onder contract staat. Hoewel hij al een belofte is en een geschatte marktwaarde van 4 miljoen euro heeft, heeft hij tot op heden nog geen nieuw profcontract bij PSV getekend.

Het verhaal achter deze situatie begint met Babadi's talentvolle prestaties, die hem al op jonge leeftijd op de radars van voetbalclubs zetten. Op zijn 16e verjaardag tekende hij zijn eerste profcontract bij PSV, wat een teken was van de club's vertrouwen in zijn toekomst.

Babadi teruggezet bij PSV

Echter, in de loop van het seizoen 2023/2024, werd Babadi teruggezet naar het belofteteam van PSV. In deze periode bleef de vraag naar een nieuw contract bij de club onbeantwoord, wat leidde tot speculaties over de redenen achter deze beslissing. Babadi is een aanvallend ingestelde speler die zowel op de nummer 'tien' als op linksbuiten uit de voetbalveld kan.

Sterke punten Babadi

Zijn techniek en creativiteit zijn zijn sterkste punten, maar het is duidelijk dat Peter Bosz hem nog niet als een vaste waarde in het elftal van PSV ziet. In het algemeen is het niet ongebruikelijk dat jonge talenten, zoals Babadi, een tijdje moeten wachten op een nieuw contract, zodat ze verder kunnen ontwikkelen en hun potentieale waarde voor de club kan blijven groeien. In dit geval blijft de vraag om een nieuw contract bij PSV onbeantwoord, wat leidt tot speculaties over de redenen achter deze beslissing.

Contractvoorstel 

PSV heeft Isaac Babadi wel een contractvoorstel gedaan tot 2028, wat aangeeft dat de club hem graag voor de lange termijn aan zich wil binden. Echter, ondanks de inspanningen van de club, heeft Babadi op korte termijn aangegeven zijn aflopende contract voorlopig niet te willen verlengen. De onderhandelingen tussen PSV en het management van Babadi bevinden zich momenteel op een doodlopende weg. Al waren er na de wedstrijd tegen FC Volendam (1-5 winst PSV) andere geluiden te horen. 

Na afloop vertelde Babadi, als invaller trefzeker tegen Volendam, aan ESPN: “Het liefst wil ik op het allerhoogste niveau spelen, dus ik was blij dat het weer mocht.”

Babadi probeert zich af te sluiten voor de contractperikelen. “Uiteraard is dat moeilijk. Vaak zit de afleiding bij het voetballen. Als je weinig speelt, ga je er natuurlijk aan denken. Dus ik probeer er zo veel mogelijk af te blijven en geef intern aan wat ik aan moet geven.”

Deze clubs hebben interesse in Babadi

Volgens verschillende bronnen hebben Ajax, Feyenoord, RSC Anderlecht, Eintracht Frankfurt, en enkele Engelse, Duitse, Italiaanse en Franse clubs concrete interesse in de speler. 

Al hintte Babadi tegenover ESPN ook naar de mogelijkheid op een contractverlenging bij PSV.  “Ik probeer op één lijn te komen met de mensen om mij heen en met de directie van PSV. Als dat lukt, gaat het goedkomen.”

Ibrahim Afellay praat in Studio Voetbal over PSV-talent Isaac Babadi, die zijn aflopende contract nog niet heeft verlengd. Bekijk de video hieronder.