Wie is Aïssa Laïdouni, transfertarget van Feyenoord?

Feyenoord volgt de ontwikkelingen van Aïssa Laïdouni, zo heeft NOS-commentator Jeroen Grueter zaterdagochtend onthuld. Wie is Laïdouni eigenlijk? Een profielschets van de Tunesische middenvelder.

Tijdens de WK-wedstrijd tussen Tunesië en Australië vertelde Grueter dat Laïdouni in de belangstelling staat van Feyenoord. De verslaggever heeft dat nieuws vernomen van een Tunesische voetbalmakelaar die woonachtig is in Australië. De voetbalmakelaar zit naar verluidt goed in zijn contacten.

Spelerscarrière Laïdouni

Laïdouni was een jeugdexponent van het Franse Angers SCO en maakte op 2 april 2016 zijn officiële debuut in de hoofmacht van de Ligue 1-club, in de uitwedstrijd tegen Troyes AC (0-1). In de jaren die volgden kwam Laïdouni geen enkele minuut meer in actie voor het eerste elftal en werd tussentijds uitgeleend aan Les Herbiers VF en FC Chambly.

In de zomer van 2018 maakte Laïdouni de overstap naar FC Voluntari. De 25-jarige middenvelder speelde in twee jaar tijd 56 officiële duels voor de Roemeense club. Daarin kwam hij zevenmaal tot scoren en gaf hij vijf assists.

Laïdouni ging medio 2020 aan de slag bij Ferencvárosi TC, dat destijds 600.000 euro betaalde aan FC Voluntari. De Tunesische international is sinds zijn transfer naar Hongarije niet meer weg te denken uit het elftal van Ferencvárosi. De teller staat inmidddels op 102 officiële wedstrijden, negen doelpunten en zestien assists. De rechtspoot beschikt nog over een contract tot medio 2023.

Compilatie van Aïssa Laïdouni (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Interlandloopbaan Laïdouni

Laïdouni is geboren in Frankrijk en is van Algerijns-Tunesische afkomst. Op 19 maart 2021 werd hij door toenmalig bondscoach Mondher Kebaier opgenomen in de selectie van Tunesië. Zijn interlanddebuut volgde op 25 maart 2021, in de AFCON 2021-kwalificatiewedstrijd tegen Libië (2-5). De midddenvelder heeft inmiddels 27 interlands achter zijn naam staan, waarvan twee op het WK 2022 in Qatar.

Heeft Laïdouni een vriendin?

Laïdouni heeft geen vriendin. De Tunesische international is op dit moment single en wil zich volledig focussen op zijn voetbalcarrière.