Johan Derksen kraakt keuze NOS: "Mevrouw Stentler voegt helemaal niks toe"

Johan Derksen is niet te spreken over de aanstelling van Leonne Stentler als analiste bij de Eredivisie-samenvattingen van de NOS, die iedere zondag om 19.00 uur worden uitgezonden. 'De Snor' noemt de analyses van de oud-profvoetbalster 'middle-of-the-roadgeneuzel'.

De NOS maakte vrijdag bekend dat Stentler vanaf komende zondag de Eredivisie-highlights van analyses gaat voorzien. "Kijk, die mevrouw Stentler", stak Derksen vrijdagavond van wal in de uitzending van Vandaag Inside. "Dat is weer modern geleuter. Het zal wel een mevrouw moeten zijn. Mevrouw Stentler voegt helemaal niks toe. Wat zij roept is gewoon middle-of-the-roadgeneuzel over voetbal".

"Als je nou Van der Vaart hebt, met afstand de beste man bij de NOS, dan zet je die er toch neer op de zondagavond?", vroeg de 74-jarige analist zich hardop af. "In ieder geval niet die Stentler, die alleen maar open deuren inschopt. Het is een aardig meisje, maar ik word heel moe van Stentler. Als je over damesvoetbal wil praten, dan mag ze van mij de hele avond vol lullen. Maar als het over echt voetbal gaat, dan ben ik totaal niet geïnteresseerd in dat meisje".

"Rafael van der Vaart kan heel kort en bondig nog hele rake dingen zeggen. Pierre is veel te traag; bij hem duurt het een uur voordat hij een volzin heeft uitgesproken. Van der Vaart vind ik echt uitstekend", aldus Derksen.