Van den Belt na eerste Feyenoord-training: "Dit is wat ik wilde, een stap hogerop en naar Feyenoord"

Thomas van den Belt werkte donderdag zijn eerste training af als speler van Feyenoord en moest zich in de zomer ook alvast voorbereiden op het stapje hogerop. De aanwinst is nog steeds enorm blij met zijn keuze en spreekt zijn ambities direct uit.

"Goede intensiteit, alles in een hoog tempo", zegt hij in gesprek met RTV Rijnmond. Hij vertelt over zijn vakantie en dan wordt al snel duidelijk dat er ook tijd ingeroosterd was om fit te worden en te wennen aan het stapje hogerop.  "Ik kreeg een loopschema mee. Dat heb ik afgewerkt. Er wordt hier qua intensiteit wel iets gevraagd natuurlijk. Ik heb de eerste weken gewoon vakantie gevierd, daarna ben ik aan de slag gegaan. Dit is wat ik wilde, een stap hogerop en naar Feyenoord."

De middenvelder wordt gevraagd naar zijn ambities en een beetje vergeleken met Mats Wieffer, die in één seizoen uitgroeide tot Oranje-international en basiskracht van Feyenoord. "Ik heb die vergelijking wel vaker gehoord natuurlijk. Ook omdat je vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie gaat en naar dezelfde club. Ik denk dat het een vergelijking is die je dan snel maakt. Ik hoop ergens zo'n scenario te hebben, maar dan wel in mijn eigen speelstijl. Ik denk dat het mogelijk is. Het heeft met je eigen ontwikkeling te maken en de kansen die je pakt", zegt Van den Belt in gesprek met ESPN.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers